topfoto1 topfoto2


Vlag van Noorwegen

topfoto4 topfoto5
Home Nieuws

Wandelen in Jotunheimen

Sjodalshaugen (tegenover camping Heimsand)

Hoogtemeters:100
Tijdsduur:1 1/4 tot 1 1/2 uur
Zwaarte:Licht
Kaart:Turkart nr. 2583 (Jotunheimen Aust)


We zijn aan het einde van onze tweede week Noorwegen en verhuizen vandaag naar onze laatste lokatie: Vågåmo

Rondje

Daar we vandaag niet alleen willen rijden zoeken we tijdens de rit van Beitostøllen naar Vågåmo naar een mogelijkheid om nog wat te wandelen. Recht tegenover de camping Heimsand ziet mijn echtgenote opeens een paar bordjes. We parkeren de auto en zien een rondtour van 5 km aangegeven, rond de Sjodalshaugane. Dit lijkt ons wel wat dus pakken we de rugzakken, trekken de bergschoenen aan en gaan de blauwe merktekens volgen. Al snel bereiken we een meer, volgen de oever en slaan bij een brede beek links af. Nu begint het echt leuk te worden. Het smalle pad voert ons rond en over een aantal rotsblokken, zodat af en toe ook de handen weer eens gebruikt kunnen worden.

Klauteren

Na verloop van tijd komen we op een breed pad en zien rechts een brug. Hiervandaan hebben we een mooi uitzicht op het wild stromende water.

Wilde bergbeek

We volgen het brede pad een paar meter naar beneden, slaan meteen weer linksaf en kruisen weer het brede pad. We volgen de merktekens doch als we weer bij het brede pad komen gaan we niet rechtdoor (verrotte boomstammen over een beek) maar slaan linksaf en blijven het brede pad volgen tot aan de laatste slagboom. Nu pakken we links het pad weer op en lopen parallel aan de weg terug naar ons uitgangspunt. Al met al een leuk tochtje.