topfoto1 topfoto2


Vlag van Noorwegen

topfoto4 topfoto5
Home Nieuws

Wandelen in Espedalen

Venhø: (vanuit Espedalen)

Hoogtemeters:600
Tijdsduur:4 tot 4 1/2 uur
Zwaarte:Licht/Middel
Kaart:Turkart nr. 2489


Een tour, welke aan alle kanten uit te breiden is.

Het startpunt van deze wandeling ligt bij Espedalen.
Wij kiezen er vandaag voor om de tolweg (Nkr 20,--) omhoog te nemen en daardoor een aantal hoogtemeters uit te sparen. Deze tolweg is redelijk goed te rijden. We parkeren voor het laatste hek op ongeveer (900m) hoogte.
We slaan nu meteen rechtsaf richting Storkvelvbua en volgen het geleidelijk omhoog lopende pad. Ook hier blijken waterdichte schoenen geen overbodige luxe!
Net boven de boomgrens komen we weer bij een bordje Storkvelvbua en slaan hier linksaf. We stijgen nu weer totdat we op een kam komen (stok!). Hier buigen we linksaf en gaan de voor ons liggende top op (1220m).

Wat een uitzicht

Na van het uitzicht genoten te hebben lopen we weer terug naar de kam tot aan de stok en volgen het links naar beneden lopende pad. Dit pad daalt ongeveer 50 meter, waarna we weer naar de volgende kam omhoog lopen. De rest van het gezelschap wil hier aan de andere kant weer beneden om in een half uur naar een paar hutjes en een meertje te lopen. Ik (Huub) beschouw het hier voor gezien, klim nog een stukje omhoog, zodat ik het gezelschap in het zicht kan houden en besluit van een goed boek, koffie, de zon en het fantastische uitzicht te genieten!.

Bij een meertje

Voor de terugweg kiezen we dezelfde route.

Heerlijk alleen met de natuur

Hier kun je heerlijk dwalen en je eigen weg zoeken, diverse toppen en topjes lokken verleidelijk en bieden de meest mooie vergezichten.